پرورش ماهی در قفسهای پلی اتیلن (مزرعه پرورش ماهی ) یکی از روشهای رایج در پرورش ماهی است که در چند دهه اخیر با توجه به مزایا خاص خود مورد توجه اکثر کشورهای دنیا قرار گرفته است.
قفس پلی اتیلن مزرعه ماهی در دریا,سواحل,دریاچه ها , آبهای پشت سدها کار گذاشته میشود که در کشور ما با توجه ظرفیت های موجود در کشور و وجود پنج هزار و 700 کیلومتر ساحل در شمال و جنوب، اجرای طرح پرورش ماهی در قفس از سیاست های مهم و جدی شیلات در سواحل میباشد.
طرح مطالعه توسعه پرورش ماهیان دریایی در استان هرمزگان با هدف بازسازی و حفظ ذخایر آبزی کشور از سال 79 آغاز شده است که تا سال 81 توسط شرکت نروژی و کارشناسان شیلات ایران انجام شد. استفاده از قفسهای پلی اتیلن پرورش ماهی در ایران در ابتدا در استان بوشهر, سواحل کنگان کلید خورد که در سال 1389 معادل 9 تن ماهی پرورشی از دو قفس پلی اتیلن به حجم یکهزار و 600 مترمکعب ,صید گردید.
در 12 سال قبل تولید ماهی در قفس های پلی اتیلن در کشور نروژ 500 هزارتن در سال بود که این میزان هم اکنون به 2 میلیون تن رسیده که بیش از 2 برابر ظرفیت تولید و صید ماهیان کشور را شامل میشود. گفتني است؛ كشورهاي مالزي، تايلند، ويتنام، چين،نروژ و ايسلند كشورهاي پيشرو در استفاده از قفسهای پلی اتیلن جهت پرورش ماهی هستند.
قفس پرورش ماهی پلی اتیلن
مزایای قفس پلی اتیلن پرورش ماهی
1- هزینه پایین نسبت به پرورش ماهی در استخرهای خاکی یا سیستم های مدار بسته
2- مدیریت آسانتر و کم هزینه تر
3- سهولت در مشاهده و بررسی میزان تغذیه ماهی و سلامت آنها
4- سهولت و اقتصادی بودن درمان بر علیه انگل ها و بیماری ها
5- در مقایسه با استخرهای خاکی و سیستم های مدار بسته به سرمایه گذاری کمتری نیاز دارد.
6- در هنگام نصب قفس پلی اتیلن در استخر پرورشی می توان از استخر برای پرورش گونه های دیگر آبزی استفاده نمود (دو یا چند منظوره استفاده کردن از استخر).
7- در صورت بروز آلودگی های محیطی و یا وجود مواد معلق که برای قفس مشکل ساز می باشد می توان قفس را جابجا نمود.